Duiken in Koh Tao

Ik zit nu al een paar dagen op Koh Tao, een klein eiland in de Golf van Thailand. De activiteiten hier zijn duiken, duiken, duiken en drinken. Nou mixen die laatste twee niet altijd even goed, dus het is een beetje oppassen wat je ’s avonds doet. Om te mogen duiken moet je eerste een brevet halen, en daarmee ben ik de laatste vier dagen bezig geweest. Echt moelijk is het niet: een boek lezen, een video kijken, goed luisteren naar de instructeur en een test maken (nul fouten!). En natuurlijk een aantal duiken maken. De eerste is in ondiep water, om een aantal vaardigheden te testen. Daarna zijn er vier duiken over twee dagen. Het water hier is lekker warm (28 graden) en er is genoeg koraal en vis om je ogen uit te kijken. Helaas was het zicht niet al te goed, ongeveer 10 meter. Maar nog steeds is het genoeg te zien: tropische vissen, scholen sardientjes en barracuda’s, verschillende soorten alen en zelfs een zeeschilpad. Er gaaf om te zien hoe zo’n dier moeiteloos door het water glijdt.

Ik blijf nog een paar dagen op Koh Tao, waarschijnlijk vooral op het strand relaxen, en misschien nog een duik maken. De 22e is de beroemde/beruchte full moon party op Koh Phanang, een eiland een uur varen van hier. Die staat als volgende bestemming in de planning. Omdat het een week voor de party al niet meer mogelijk is om een kamer te krijgen ga ik er op de dag zelf naar toe, drop mijn bagage ergens, feest de hele nacht met mensen die ik hier ontmoet heb en er ook heen gaan en ga ik ’s ochtends weer terug naar het vasteland.

2 reacties op “Duiken in Koh Tao”

 1. karen zegt:

  hoi Daniel
  Jammer dat er dit keer geen foto’s bij zijn, want daar geniet ik erg van. Ik heb je al weer een tijd lang niet gesproken, dus bel me weer eens op. Skype heb ik geregeld aan staan, maar niet op het tijdstip dat jij ook online bent. Hopelijk lukt het binnenkort wel.
  Veel plezier op de full moon party.
  Liefs Karen

 2. Inge zegt:

  heej daniel

  leuk hoor allemaal, blijf ons vooral op de hoogte houden! Kijk op de full moon party wel uit voor de emmertjes die ze verkopen (met cola, red bull en vodka geloof ik). In de ochtend zul je begrijpen waarom, al die zombies die dan rondlopen hebben daarvan gedronken 🙂 Te dronken om nog te snappen wat ze doen, maar te wakker om te kunnen slapen.

  Veel plezier!

  inge

Een reactie toevoegen