Terug in Bangkok

Ik ben weer terug in Bangkok. In Cambodja heb ik de geweldige tempels van Angkor bekeken, en in Battambang een motorfiets gehuurd en een beetje door de omgeving gecrost. Angkor is heel indrukwekkend om te zien. Er zijn zo veel tempels, sommige heel groot, andere heel klein. Sommige zijn goed gerestaureerd, zoals Angkor Wat zelf, maar andere zijn zo gelaten zoals ze gevonden zijn. Hier groeien dus nog hele grote bomen boven op de muren van de tempel. Enig minpuntje is dat het zo’n beetje de populairste bestemming in Zuidoost-Azië is, dus heel veel toeristen. Raar genoeg zijn het bijna allemaal Aziaten, uit China, Korea en Japan. Vroeg in de ochtend komen ze in grote getale met bussen aan, en gaan ’s avonds in de file weer terug. Ik heb alle tempels op de fiets verkend, wel zo rustig om te doen.

Na Angkor met de boot naar Battambang, over het grootste meer van Zuidoost-Azie en kleine riviertjes met nog kleinere dorpjes er langs. De boot was eigenlijk veel te groot voor zo’n kleine revier, dus liepen we geregeld vast op de oever. Battambang zelf was niet zo spectaculair, maar het was wel leuk om eens een keer met een motorfiets door een drukke Aziatische stad en over zandweggetjes te crossen.

Nu ben ik dus weer terug in Bangkok. Het volgende plan is om naar Koh Tao te gaan, een klein eiland in de Golf van Thailand. Koh Tao is een van de beste plaatsen om te duiken, dus ik ben van plan mijn Open Water brevet te halen, en natuurlijk lekker te relaxen op het strand.

2 reacties op “Terug in Bangkok”

 1. Annette zegt:

  Hee Daniel,

  Echt mooie foto’s weer!! Alleen moet je jezelf wat vaker fotograferen, wat dat betreft kan je nog wat leren van die aziatische toeristen 😉

  Heel veel plezier met relaxen op het strand!!

  Groetjes,
  Annette

 2. Kaj zegt:

  Ha die Daan,

  Nóg een duiker in de familie? het zal me een gespetter geven.
  Blijf genieten neef!

  Marga en Kaj

Een reactie toevoegen