Nieuwjaar in Chiang Mai

Allereerst iedereen een gelukkig Nieuwjaar! Ik heb Nieuwjaar gevierd in Chiang Mai, de tweede stad van Thailand, in het noorden. Het was een erg leuk evenement. Er was niet zoiets als aftellen naar 12 uur, en ook nergens nieuwjaarswensen, maar toch erg gezellig. Heel veel mensen hadden zich verzameld op een centraal plein, en hier werden de hele avond lampionen opgelaten, en af en toe wat vuurwerk. De lampionen zijn een soort luchtballonnen en komen vrij hoog in de lucht, en blijven ook erg lang in de lucht. Het is een heel mooi gezicht als duizend van die lampionen in de lucht hangen. Aan sommige lampionen wordt ook vuurwerk gebonden, zodat ze extra spectaculair opstijgen.

Lampionen gaan de lucht in met Nieuwjaar


Chiang Mai zelf is een erg leuke stad, veel leuker dan Bangkok of de andere steden waar ik tot nu toe ben geweest. Het is niet al te groot, maar toch is er genoeg te doen. Het gaat ook erg relaxed, of in travellers-jargon “seriously laidback”. De afgelopen dagen was er in het centrum ook een straatmarkt. Deze is veel leuker dan de night bazaar die er ook iedere avond is, maar daar verkopen ze alleen maar dezelfde dingen voor toeristen. De straatmarkt was vooral een evenement voor de Thai, met kraampjes, muziek, optredens en rare dingen die je kunt eten.

Tempels heb ik nou zo’n beetje wel gezien, ze zijn allemaal ‘wel mooi’ maar verschillen van binnen niet echt van elkaar, altijd een groot, goud Boeddhabeeld. De tempel die wel de moeite waard was was Doi Suthep. Deze tempel ligt op een heuvel, 600 meter boven de stad. Je hebt vanaf daar natuurlijk een geweldig uitzicht. Maar behalve dat was het er ook ontzettend druk. Hele families die voor de heilige chedi op de foto gaan (met portret van de koning erbij natuurlijk), en mensen die met bloemen rondjes lopen rond de chedi. Ook het aantal schoenen voor de ingang was mooi om te zien. Vooral als eens in de zoveel tijd een bewaker met een bezem komt die alle schoenen op een hoop bij elkaar veegt.

Vanaf morgen ga ik een driedaagse trektocht maken. Op olifanten rijden, door de jungle wandelen, bamboovlotten bouwen en hill tribes bezoeken. Erg veel zin in dus…

10 reacties op “Nieuwjaar in Chiang Mai”

 1. Martine zegt:

  Gelukkig nieuwjaar Daniel! En nog veel plezier daarzo. Ik ben jaloers, natuurlijk …. Geniet ervan!

 2. Wim W zegt:

  Hoi Daniël, ook voor jou het aller. allerleukste gewenst voor 2008. Blijf goed eten en blijf dat eten ook een beetje nat houden. Veel plezier in de bergen.
  Wim

 3. Annette zegt:

  Hee Daniel,

  Gelukkig nieuwjaar! Ziet er leuk uit die lampionnen, moeten we in Nederland ook maar eens in gaan voeren.

  Veel plezier op je driedaagse trektocht!

 4. Maarten zegt:

  Een goed 2008! En blijf maar komen met die mooie verhalen…

 5. Jan zegt:

  Hoi Daniel,
  je geniet ervan zo te lezen. Gelukkig kunnen wij thuis je reis een beetje meebeleven door je verhalen en je prachtige foto’s. Ben benieuwd naar het verslag van je trektocht.
  jan

 6. karen zegt:

  Hoi Daniel,
  Een heel gelukkig nieuwjaar toegewenst en ik ben benieuwd wat 2008 voor jou in petto heeft. Heel leuk die foto van jou met die enorme lampion. Veel plezier op je trektocht en ik verheug me al op de foto’s daarvan.
  liefs Karen

 7. Jeroen zegt:

  Beste wensen

  leuk verhaal van die lampionen

 8. Edwin zegt:

  Gelukkig nieuwjaar, Daniel!

  Erg leuk om alle verhalen te lezen en foto’s te zien… Wordt nog een groot foto-album straks 😉

 9. oma van eeuwijk zegt:

  3 januari 2008 om 15.45

  hallo daan

  de beste wensen voor 2008

  ik geniet van verhalen en foto’s

 10. Bouke zegt:

  Jij ook de beste wensen Daniel!

Een reactie toevoegen