Kajaks en speedboaten

Direct na het feest in Koh Pha Ngan ben ik doorgereisd naar Krabi. Krabi ligt ook aan zee, maar aan de andere kant van het schiereiland. De stad zelf is niet echt spectaculair, en heeft zelf geen stranden, maar de omgeving is des te mooier. Gister ben ik gaan zeekajakken. De kust van Krabi bestaat uit hoge rosten en mangrovebossen, waartussen waterwegen zijn die net groot genoeg zijn voor een kajak. Het mangrovebos is heel mooi, maar een beetje griezelig. Het is een raar gezicht om allerlei bomen te zien met de wortels volledig uit te water, geheel omsloten door honderden meters hoge rosten. In het bos leven aapjes, die inmiddels wel gewend zijn aan al die kajaks en voedsel verwachten. Ze komen dan ook op je kajak zitten en reizen een stukje mee.

Voor de kust van Krabi liggen ook allerlei eilanden, en ook die zijn werkelijk prachtig. Ze bestaan ook uit hoge rotsen en af en toe tussen de rosten een wit zandstrand. Vandaag ben ik op een trip gegaan naar Koh Phi Phi, wat het mooiste eiland schijnt te zijn. Dat heeft ook een nadeel, het is er erg druk. Vooral nadat een Maya bay voor de film “The Beach” is gebruikt wil iedereen er heen. Voor deze keer had ik een geheel verzorgde trip geboekt, iets wat ik normaal niet doe (liever met de lokale ferry), maar dit was nou eenmaal veel goedkoper. Bij aankomst bij de haven bleek dat er voor mijn trip ook nog te weinig mensen waren dus werden we overgeboekt op de speedboat. Niet de meest relaxte manier van varen omdat het erg hobbelig is, maar spectaculair is het wel. Alles op de eilanden is zoals tropisch paradijs moet zijn: mooie stranden, geweldig uitzicht rondom de baai, en geweldige snorkelmogelijkheden. Koraalriffen vlak voor de kust en heel veel tropische vissen. Ondanks de ‘packaged tour’ heb ik mee zeker wel vermaakt.

Dit was ook meteen de laatste dag in Thailand. Morgen reis ik door naar Maleisië. De terugvlucht begint al dichterbij te komen, nog ongeveer twee weken. Dat is helaas wat kort om Maleisië en Singapore echt goed te kunnen bezoeken, maar ja…

Een reactie op “Kajaks en speedboaten”

  1. Lennart zegt:

    hee daniel
    klinkt goed allemaal!! neem het er nog ff van de laatste 2 weken!!
    mzzl

Een reactie toevoegen